16.5.2016. 9:04
0
Bagdad: Više od 20 poginulih u nekoliko bombaških napada
Bagdad je jučer potreslo više bombaških napada u kojima je život izgubilo više od 20 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 32 je povrijeđene u jučerašnjem samoubilačkom napadu automobilom bombom koji se dogodio u sjevernom okrugu Bagdada, Tajiu.

Šef policije u okrugu Tajia, Miqdam Mohamad za AA je rekao da se eksplozija dogodila ispred jedne fabrike. Prema njegovim riječima, od 18 poginulih, osam je vojnika dok je među povrijeđenima jedan policajac.

Istog dana Bagdad su potresla druga dva napada u okruzima Rashidiya i Youssefiya, gdje su poginule tri a ranjeno 16 osoba. 

Prošle sedmice, više od 100 ljudi je poginulo a nekoliko desetina je ranjeno u iračkoj provinciji Saladin u seriji bombaških napada za koje je teroristička grupa ISIS preuzela odgovornost. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.