19.5.2016. 17:54
0
Norveški milijarder pozvao na ujedinjenje sa Švedskom i Danskom: Zajedno bi bili ekonomski još moćniji
Norveški milijarder Petter Stordalen je pozvao na ujedinjenje njegove zemlje sa Švedskom i Danskom jer bi, kako je rekao, zajedno bili ekonomski još moćniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

U razgovoru za švedski list "Göteborgs Posten", milijarder i vlasnik lanca hotela Nordic Choice je pozvao na osnivanje skandinavske nacije. 

Istakao je kako su Švedska i Danska napredovali u pogledu inovacija posljednjih godina.

"Oko 10 miliona ljudi živi u Švedskoj, a u Norveškoj i Danskoj po pet. Sa dvadeset miliona bi bili bolji u pogledu prodaje automobila, aviona i inovacija. Zamislite samo kakva fantastična zemlja bi bili zajedno", rekao je Stordalen.

Njegov prijedlog je izazvao žustru raspravu na društvenim mrežama gdje jedni podržavaju ideju dok se drugi oštro protive.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.