20.5.2016. 22:00
0
Turska poručila: Nismo dobili još nikakav novac od EU za izbjeglice!
Turska nije dobila nikakav novac od EU za sirijske izbjeglice koje žive u toj zemlji, u sklopu dogovora postignutog u martu radi smanjenja priliva migranata.

"Još nismo dobili novac", rekao je Ibrahim Kalin, portparol turskog predsjednika Erdogana. On je podsjetio da je 120 miliona evra namijenjeno za izbjegličke programe, ali da do sada ništa nije stiglo. 

Prema podacima EU, objavljenim početkom sedmice, evropski blok je u protekla dva mjeseca preuzeo samo 177 sirijskih izbjeglica iz Turske. 

UN su saopštile da se u Turskoj nalazi više od 2,2 miliona sirijskih izbjeglica. 

Kalin je istakao da je Vlada do sada potrošila više od deset milijardi dolara na izbjegle.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.