21.5.2016. 16:09
0
Policajci ubili Egipćanina koji je prijetio da će usmrtiti svoje dijete
Grčka policija na južnom dijelu Kipra bila je prisiljena ustrijeliti migranta iz Egipta koji je prijetio da će ubiti svoje dijete, javlja Anadolu Agency (AA).

Grčke vlasti tvrde da su pripadnici sigurnosnih snaga u mjestu Oroklini u blizini Larnake pucali u 41-godišnjeg Egipćanina koji je kao taoca uzeo svoje dijete i prijetio da će ga usmrtiti.

Egipćanin je nakon svađe sa suprugom iz Mađarske, uzeo 16-mjesečno dijete i zatvorio se u sobu.

Na dojavu susjeda, došle su specijalne jedinice koje su pozivale Egipćanina da se preda, što on nije prihvatio već je prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Nakon pregovora s policijom, muškarac je otvorio vrata da preda eksploziv koji se nalazio u kući, što je policija iskoristila da uđe u sobu.

Pripadnici sigurnosnih snaga otvorili su vatru kada su primjetili da muškarac stoji s nožem nad djetetom.

Glasnogovornik policijske uprave u Larnaki Pambos Zahariyu kazao je kako "policajci nisu imali drugog izbora, osim onoga prema kojem su i postupili".

Dijete je pretrpjelo povrede nožem nakon čega je hospitalizirano u bolnicu Makarios u Lefkosi. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.