24.5.2016. 12:45
0
Bavarska podstiče migrante da se pridruže policijskim snagama
Joachim Herrmann, bavarski ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da kampanja ima za cilj poboljšati stopu uspješnih rješavanja zločina u bavarskoj policiji.

Bavarsko ministarstvo unutrašnjih poslova započelo je kampanju podsticanja migranata da se pridruže policijskim snagama, bez obzira da li imaju njemačko državljanstvo ili ne.

Joachim Herrmann, bavarski ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da kampanja ima za cilj poboljšati stopu uspješnih rješavanja zločina u bavarskoj policiji, prenosi njemački dnevnik "Munchener Merkur".

"Iskustvo je pokazalo da migranti koji rade kao policajci imaju direktne veze sa migrantskim zajednicama, jer govore iste jezike i bolje razumiju njihove mentalitete. Optimističan sam da na ovaj način možemo poboljšati našu sposobnost rješavanja zločina i smanjiti konflikte", izjavio je Herrmann. 

Bavarski zvaničnik je istakao da su ga propusti u istragama niza ubistava migranata od strane pripadnika Nacionalsocijalističkog podzemlja (NSU), terorističke neonacističke ćelije, motivisali da započne kampanju.

"Policiji nedostaje osjetljivost u načinu na koji tretiraju porodice žrtava. Shvatili smo da ne bi bilo loše kada bi imali više stranih kolega i to je nešto što planiramo već dugo vremena", istakao je Herrmann. 

U Bavarskoj ne postoji evidencija koliko policijskih službenika su državljani Njemačke migrantskog porijekla, ali je u posljednje 23 godine u policiji te savezne države zaposleno 156 policajaca koji nemaju njemačko državljanstvo.


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.