28.5.2016. 10:10
0
Nova nesreća u vodama Mediterana: Izvučena tijela 45 izbjeglica
Italijanska Obalna straža izvukla je 45 tijela izbjeglica iz voda sicilijanskog prolaza u Mediteranu, javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o još jednoj nesreći na Mediteranu, a kako navodi italijanska novinska agencija ANSA, italijanska Obalna straža otkrila je tijela izbjeglica koje su se utopile u petak. 

Deseci osoba su nestali nakon treće smrtonosne nesreće koja se u Mediteranu dogodila u posljednja tri dana. Pripadnici Obalne straže spasili su 135 izbjeglica sa brodice koja je bila pred potonućem. 

Samo u četvrtak su u Mediteranu spašene hiljade izbjeglica koje na ovaj način pokušavaju doći do zemalja zapadne Evrope tražeći tamo spas od glas, sukoba i ratova u matičnim zemljama. 

Očekuje se da će 890 izbjeglica biti dovedeno u Cataniju tokom subote. Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, od početka ove godine oko 179.000 izbjeglica je preko Mediterala stiglo na tlo Evrope. 

Oko 730 je izgubilo svoje živote ili se vodi kao nestalo. Samo prošle godine u Evropu je stiglo više od milion izbjeglica. 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.