28.5.2016. 18:35
0
Na turski grad Gaziantep pale dvije rakete ispaljene iz Sirije
Dvije rakete ispaljene iz Sirije sručile su se danas u blizini međunarodnog aerodroma Gaziantep, velikog grada na jugu Turske, oko 40 kilometara od granice, a nije bilo žrtava, objavila je novinska agencija Dogan.

Jedan projektil se srušio u vrtu niza kuća za radnike aerodroma Oguzeli u Gaziantepu i drugi na pustom terenu.

Vojni zvaničnici i guverner pokrajine Gaziantep su došli na lice mjesta, objavila je agencija, dodavši da se to dogodilo oko 10.50 sati po lokalnom vremenu (07.50 po srednjoevropskom), bez drugih preciznosti. Brojne rakete koje turske vlasti pripisuju grupi Islamska država (IS), pogodile su ove godine granični grad Kilis. Međutim, projektili ne prodiru duboko u turski teritorij: aerodrom Gaziantep se nalazi oko četrtdesetak kilometara od sirijske granice.

Bilo je nemoguće odmah saznati da li se radi o “zalutalim” raketama ispaljenim u toku borbe koje se vode na sjeveru Sirije ili salvi koja je namjerno ciljala aerodrom.

Prošlog mjeseca, nekoliko evropskih lidera, među kojima i njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Vijeća Evrope Donald Tusk bili su u Gaziantepu. Kilis, jugozapadno od Gaziantepa je gađan od početka godine desecima raketa u kojima je poginula najmanje 21 osoba i oko 70 povrijeđeno. Pet osoba je povrijeđeno u petak, objavio je AFP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.