6.6.2016. 19:12
0
Otac studenta osuđenog za silovanje šokirao izjavom: Zašto je dobio zatvor za "20 minuta akcije"
Otac studenta Stenforda osuđenog za silovanje djevojke u nesvijesti izazvao je pravu lavinu negodovanja kad je izjavio da njegov sin ne bi trebalo da bude uhapšen "zbog 20 minuta akcije".

Brock Turner (20) osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog napada ne djevojku bez svijesti prošle godine, navodi BBC.

Tužioci su u januaru 2015. godine izjavili da je dvoje svjedoka videlo Turnera kako "seksualno napada djevojku" koja u kampusu Univerziteta Stenford leži na zemlji bez svijesti.

Također, naveli su da je Turner pokušao da pobjegne kada su mu svjedoci prišli, ali su ga uhvatili i držali ga dok policija nije došla, prenosi Avaz.

Turner je inače bivši plivač i u martu proglašen je krivim po tri take optužnice. Tužioci su željeli kaznu od šest godina zatvora.

Osuđen je na šest meseci i uslovnu kaznu, a i do kraja života bit će registrovan kao neko ko je osuđen za zločin seksualnog napada, prenosi Avaz.

Njegov otac Dan izjavio je između ostalog sudu prije presude da je Brock imao lijep život u kojem je bio „veoma voljen“.

"Njegov život više neće biti onakav kakav je sanjao i vrijedno radio da postigne to što želi. To je surova kazna za dvadeset minuta akcije u dvadeset godina njegovog života", rekao je on.

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.