13.6.2016. 11:30
0
Godina uslovne kazne Holanđanki koja je prijavila silovanje
Sud u Dohi proglasio je danas 22-godišnju državljanku Holandije krivom za preljubu i odredio joj godinu dana uslovne kazne nakon što je prijavila da je u martu u toj zemlji bila silovana, saopštila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Holandije Daphne Kerremans.
Kerremans je kazala da je Holanđanka puštena u ponedjeljak nakon saslušanja u Dohi gdje je provela gotovo tri mjeseca u pritvoru kada je uhapšena zbog sumnje na preljubu.

Advokat djevojke Brian Lokollo izjavio je za medije da je njegova klijentica, dok je bila na odmoru, izašla u jedan od klubova katarske prijetstolnice gdje je popila piće od kojeg joj je pomućeno sjećanje. Kako je kazala, kada se probudila u nepoznatom apartmanu jednog hotela njena odjeća je bila rastrgana nakon čega je prijavila silovanje.

"Ona je uhapšena u martu zbog sumnje na preljubu, odnosno spolni odnos prije braka", izjavio je Lokollo.

Mediji prenose da je njoj dređeno i da plati novčanu kaznu od 710 eura, a nakon što to uradi biće deportovana iz Katara. Muškarac koji je optužen u istom slučaju, dobio je kaznu od 100 udaraca bičem zbog preljube i još 40 udaraca zbog konzumiranja alkohola.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.