13.6.2016. 18:00
0
"Ne smijemo objaviti rat cijelom islamu nakon napada na Floridi"
Predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton iz reda Demokrata u ponedjeljak je, u govoru nakon masakra u noćnom klubu na Floridi, izjavila kako SAD moraju pronaći način da zadrže sigurnost i da se ne demoniziraju američki muslimani, javlja Anadolu Agency (AA).

Clinton je u nekoliko televizijskih intervjua istakla kako bi podržala strože mjere za prevenciju takozvanih napada "vukova samotnjaka" te je pozvala na snažniji nadzor interneta. 

Istovremeno je poručila da je veoma predana zaštiti prava američkih muslimana.

"Ne smijemo demonizirati, biti demagozi i objaviti rat cijeloj religiji. To je jednostavno opasno", rekla je Clinton za MSNBC. 

Clinton je pozvala i na mjere koje bi pojedincima sa zabranom letenja u komercijalnim avionima zabranile kupovinu oružja te je dodala kako bi dio javne rasprave trebale biti i restrikcije oružja. 

Državne zastave u Orlandu danas su spuštene na pola koplja, a na snazi je i dalje vanredno stanje uvedeno jučer. 

Nakon pucnjave koja se dogodila u klubu Pulse poznatom po okupljanju osoba homoseksualnog opredjeljenja, napadač je uzeo taoce. Nakon što je veliki broj policijskih vozila stigao na mjesto događaja, pronađeno je 50 ubijenih osoba, dok je 53 ranjeno. Napadač identifikovan kao Omar Mateen, državljanin Sjedinjenih Američkih Država, ubijen je u razmjeni vatre sa policijom. 

Ovaj oružani napad nazvan je jednim od najvećih koji se ikada dogodio na američkom tlu. 

U znak odavanja počasti stradalim žrtvama sinoć je i u New Yorku ugašeno svjetlo u kompleksu zgrade The Empire State Building dok na stotine stanovnika Orlanda ostavlja cvijeće i pali svijeće za poginule.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.