21.6.2016. 12:42
0
Ruski parlament upozorio Međunarodni olimpijski komitet da se ne smije primijeniti "kolektivno kažnjavanje“ ruskih sportista
Ruska državna Duma navodi da će zabrana dovesti do "rasnih podjela i sumnji među sportistima iz različitih naroda“ i tvrdi da predstavlja "kolektivno kažnjavanje“ koja su korištena od strane španske inkvizicije i totalitarnih režima.

Ruski parlament spomenuo je čak i špansku inkviziciju u upozorenju upućenom Međunarodnom olimpijskom komitetu (IOC) da se ne smije primijeniti "kolektivno kažnjavanje“ ruskih sportista, javlja Anadolu Agency (AA). 

IOC je danas u Lozani sazvao poseban samit kako bi se raspravila odluka Svjetske atletske federacije (IAAF) da produži zabranu sportistima iz Rusije, te da se poduzmu dodatne mjere kako bi se osigurali "jednaki uslovi na terenu“ za sve sportiste u Riju. 

Ruska državna Duma navodi u saopštenju usvojenom u utorak da će zabrana dovesti do „rasnih podjela i sumnji među sportistima iz različitih naroda“ i tvrdi da predstavlja "kolektivno kažnjavanje“ koja su korištena od strane španske inkvizicije i totalitarnih režima. 

Duma je istakla da računa kako će IOC izaći sa "objektivnom odlukom“ i da "neće dovesti u pitanje ideale i ciljeve olimpijskog pokreta“. 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.