25.6.2016. 15:10
0
Peticiju za ponavljanje referenduma u Velikoj Britaniji potpisalo preko 1,3 miliona osoba
Peticija za pravljenjem drugog referenduma objavljena je na internet stranici Britanskog parlamenta, a do sada ju je potpisalo 1.370.464 osoba

U Velikoj Britaniji je putem interneta započeta peticija za ponavljanje referenduma o Evropskoj uniji, koja već sada ima više od 1,3 miliona potpisa, javlja Anadolu Agency (AA).

Peticija za pravljenjem drugog referenduma objavljena je na internet stranici Britanskog parlamenta, a do sada ju je potpisalo 1.370.464 osoba.

Zbog prevelikog broja potpisnika peticije, sinoć je došlo do pada stranice.

Svaka peticija objavljena na stranici Britanskog parlamenta, koja ima više od 100.000 potpisa može biti predmet rasprave Donjeg doma Parlamenta.

Peticije sa više od 100.000 potpisa razmatrat će se na sjednici 28. juna.

Podsjetimo, u petak su objavljeni zvanični rezultati referenduma koji je održan, u četvrtak, 23. juna, u Velikoj Britaniji, prema kojima je 52 posto stanovnika Velike Britanije glasalo za izlazak iz EU.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.