29.6.2016. 20:15
0
Obama razgovarao s Erdoganom: SAD se duboko solidarišu s Turskom
Američki predsjednik Barack Obama je u srijedu tokom telefonskog razgovora s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom oštro osudio teroristički napad koji se u utorak navečer desio na istanbulskom Međunarodnom aerodromu Ataturk, javlja Anadolu Agency (AA).
U saopćenju Ureda turskog predsjednika se navodi kako je Obama tokom razgovora kazao da se SAD duboko solidarišu s Turskom i njenim narodom.

Američki predsjednik je također izrazio saučešće Erdoganu i cijelom turskom narodu zbog žrtava u terorističkom napadu.

Obama je na kraju čestitao Erdoganu na, kako je kazao, hrabrim koracima koje je poduzeo kako bi Turska ponovo normalizirala odnose s Izraelom te obnovila odnose s Rusijom.

Istakao je kako će najnoviji postupci Turske zasigurno osnažiti borbu protiv terorizma.

Turski predsjednik se zahvalio Obami na solidarnosti s Turskom i njenim narodom.

U napadu u Istanbulu je, prema posljednjim informacijama Ureda guvernera Istanbula, poginula najmanje 41 osoba, a 130 povrijeđenih još se nalazi u bolnici. 

Odgovornost za napad još uvijek nije niko preuzeo, ali je sinoć turski premijer Binali Yildirim kazao da saznanja istražnih organa ukazuju na to da je napad djelo ISIS-a.
(Anadolu Agency)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.