1.7.2016. 21:09
1
Devet napadača uzelo taoce u restoranu u Bangladešu
Naoružani napadači upali su u restoran u koji zalaze stranci u diplomatskoj četvrti glavnoga grada Bangladeša i uzeli taoce.

Tri policajca ranjena su u razmjeni vatre s napadačima u restoranu Holey Artisan i četvrti Gulshan, rekao je policijski dužnosnik.

Rekao je da su stranci u restoranu i da policija priprema napad kako bi oslobodila taoce iz ruku napadača kojih točan broj nije naveden, prenosi Avaz.

Američki State Department na Twitteru je potvrdio da se odvija talačka kriza u diplomatskoj četvrti Dhake.

Bangladeš je pogođen nizom napada pri čemu su se uglavnom koristile mačete, a ne vatreno oružje, a mete su sekularni blogeri, ateisti, intelektualci i pripadnici vjerskih manjina, prenosi Avaz.

U tri godine ubijeno je više od 50 osoba, a napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama, podsjeća agencija AFP.

(Alen Avdić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.