7.7.2016. 20:36
0
Pet osoba povrijeđeno u trci sa bikovima na festivalu San Fermin
Broj povrijeđenih u trci sa bikovima na festivalu San Fermin u španskom gradu Pamplona povećao se na pet osoba, dok je pet ljudi uhapšeno zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, saopštile su danas lokalne vlasti.

Bolnički zvaničnici su rekli da bikovi nikoga nisu proboli, ali je 56-godišnji muškarac zadobio ozbiljan prelom sinusne kosti, dok je drugi 66-godišnji muškarac zadobio teži potres mozga, prenosi AFP. 

Organizatori ove tradicionalne trke upozorili su unaprijed učesnike da "mogu umrijeti", ukazujući da je od 1910. godine u ovim trkama poginulo najmanje 16 osoba. 

Posljednji smrtni slučaj je zabilježen 2009. godine. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.