7.7.2016. 22:01
0
Sjeverna Koreja: Washington nam je objavio rat
Sjeverna Koreja je ocijenila danas da su finansijske sankcije koje je preduzeo Washington protiv Kim Jong-Una “objava rata”, obećavši represivne mjere.

Ove sankcije predstavljaju “najviši neprijateljski čin” Sjedinjenih Američkih Država i “otvorenu objavu rata”, ocijenilo je sjevernokorejsko  ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju koje je objavila državna novinska agencija KCNA.

Sankcije protiv sjevernokorejskog lidera nametnute su u srijedu zbog ozbiljnog kršenja ljudskih prava. Također, deset zvaničnika sjevernokorejskog režima je stavljeno na crnu listu.

Pod ovim sankcijama, njihova eventualna imovina u Sjevernim Američkim Državama će biti zaleđena. Pyongyang, u svojoj prvoj reakciji na ove objave Washingtona, pozvao je Sjedinjene Američke Države da hitno ponište sankcije, upozoravajući da će zemlja odmah pekinuti sve diplomatske kanale ako to Washington ne uradi.

 - Sjedinjene Američke Države su se usudile osporiti naš najveći autoritet, počinivši najneprijateljskiji čin - tvrdi se u ovom saopćenju.

Pyongyang će preduzeti “krajnje oštre kontramjere” u znak represije, rečeno je, te nisu navedene druge pojedinosti o prirodi ovih eventualnih mjera.

Južna Koreja je u srijedu pozdravila odluku Washingtona da sjevernokorejskog lidera Kim Jong-Una stavi na crnu listu, izrazivši nadu da će ovo poslužiti kao stavljanje akcenta na kršenje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji, objavio je AFP.

(FENA) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.