12.7.2016. 15:57
0
Austrija oduzima vlasništvo nad kućom Adolfa Hitlera
Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da je Vlada izradila nacrt zakona koji će omogućiti oduzimanje vlasništva nad kućom Adolfa Hitlera.

Potez koji je povučen u utorak uslijedio je nakon što vlasnica kuće Gerlinde Pommer nepokolebljivo odbija da proda napušteni objekat u Braunau na Innu na granici sa Njemačkom. Vlada je tražila da preuzme vlasništvo kako bi poduzela mjere za smanjivanje atrakcije kuće kod ljubitelja nacističkog pokreta, koji je smatraju svojevrsnim hramom. 

Nacrt zakona mora biti odobren od parlamenta, gdje je Vlada u većini, a uz to u ovom slučaju može računati i na podršku većine opozicionih stranaka. 

Karl-Heinz Grundboeck, portparol MUP-a Austrije, rekao je da će Parlament o nacrtu zakona glasati tokom ove godine. 

Razmatranja Vlade kreću se od toga da potpuno sruši kuću do toga da se u njoj otvori muzej u kojem bi bili dokumentovane grozote nacističkog režima Adolfa Hitlera. 

(Anadolu Agency)



0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.