25.7.2016. 12:16
0
"Ako Turska vrati na snagu smrtnu kaznu, odmah obustavljamo pregovore o pristupanju"
Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker upozorio je da bi vraćanjem smrtne kazne u Turskoj bio zaustavljen proces integracije te zemlje u Evropsku uniju, prenosi Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za francusku televiziju ”France2”, čelnik Evropske komisije Juncker komentirao je situaciju u Turskoj nakon neuspjelog pokušaja vojnog udara koji su 15. jula izveli pripadnici terorističke organizacije Fetullahci/Paralelna državna struktura (FETO/PDY).

Juncker je kazao da zbog unutrašnjih prilika u Turskoj ne vjeruje da će Turska u skoroj budućnosti ili dugoročno gledano moći postati članica Evropske unije.

Osvrnuvši se i na rasprave u Turskoj o mogućem vraćanju na snagu smrtne kazne, Juncker je poručio kako u Evropskoj uniji nema mjesta za zemlje u kojima je smrtna kazna na snazi.

“Ukoliko Turska, sutra ujutro, vrati na snagu smrtnu kaznu, mi bismo istoga časa obustavili pregovore o pristupanju“, kazao je Juncker.

Juncker je za televiziju ”France2” komentirao i proces izlaska Velike Britanije iz Evropske unije i kazao kako ne postoje vremenski okviri u kojima će biti vođeni pregovori o britanskom istupanju.

Šef Evropske komisije poručio je da Velika Britanije sigurno neće imati prava pristupu unutrašnjem tržištu Evropske unije, ukoliko ne omogući slobodno kretanje radnicima iz svih članica Unije.


(Anadolu Agency)
 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.