26.7.2016. 23:02
0
Azerbejdžan: U eksploziji u fabrici oružja i municije dvoje poginulih, 24 ranjenih
U eksploziji u fabrici oružja i municije Araz, u mjestu Shirvan, u Azerbejdžanu, poginule su dvije osobe, javlja Anadolu Agency (AA).
U saopćenju Ministarsva vojne industrije Azerbejdžana navodi se kako je do eksplozije u kojoj je poginulo dvoje radnika fabrike, od toga jedna žena, došlo u mjestu 130 kilometara od Bakua u 15:30 sati po lokalnom vremenu.

U zajedničkoj izjavi Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije i Glavnog tužilaštva, navodi se kako je do eksplozije došlo prilikom recikliranja municije čiji je predviđeni rok za upotrebu istekao. 

Ministarstvo zdravstva je saopćilo da su povrijeđene 24 osobe, od toga troje teško. Deset osoba je hospitalizirano. 

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev naredio je formiranje Komiteta zvaničnika ministarstava odbrane, vojne industrije, rada i socijalne sigurnosti, na čijem će čelu biti zamjenik premijera Jakub Eyyubov.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.