5.8.2016. 15:22
0
Evakuisan dio belgijske općine: Načelniku upućeno prijeteće pismo s bijelim prahom
Načelniku belgijske Općine Saint-Josse Emiru Kiru upućeno je prijeteće pismo s bijelim prahom, zbog čega je jedan dio zgrade Općine evakuisan, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog mogućnosti da se u bijelom prahu nalazi bakterija antraks jedan dio ove zgrade je evakuisan, a soba u kojoj je koverta otvorena je pod karantinom. Sve osobe koje su bile u dodiru sa kovertom su hospitalizirane. 

Emir Kir, načelnik jedne od 19 općina u briselskoj regiji, porijeklom je Turčin, a policija je već pokrenula istragu kako bi se ustanovilo ko mu je poslao prijeteće pismo i prah. 

Načelnik Kir je u izjavi za AA poručio kako je prijeteće pismo došlo u vrijeme kada je pojačana prisutnost rasizma.

"Osuđujem ovaj čin. Prolazimo kroz period turkofobije u Evropi", rekao je Kir. 

Kazao je kako je od policije tražio da se ovaj slučaj istraži, te kako se nada da će biti otkriveno ko stoji iza prijetećeg pisma.

"Imenovan sam za načelnika općine u Belgiji, ali još uvijek moje porijeklo predstavlja problem, jako sam tužan zbog toga", izjavio je Kir. 

Osvrnuo se također i na sadržaj prijetećeg pisma, te kazao kako je demokratskim putem izabrani predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan upoređen sa nacističkim vođom i diktatorom Adolfom Hitlerom. Kir je kazao kako tako nešto ne bi smijelo ni da se izgovori. 

 
(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.