10.8.2016. 18:54
0
PKK izveo teroristički napad u Turskoj, policija traga za teroristima
Najmanje 50 osoba povrijeđeno je u eksploziji autobombe koja je danas odjeknula u turskom gradu Kiziltepe, blizu granice sa Sirijom.

Daily Sabah piše kako su kola hitne pomoći odmah poslan na mjesto događaja, zajedno sa snagama sigurnosti koje rade na hvatanjeu terorista. List piše kako je napad izveo PKK, a napad je bio usmjerne na policijsko vozilo.

PKK je na popisu terorističkih organizacija Turske, SAD-a i EU-a. Od prošle godine gotovo 600 pripadnika snaga sigurnosti, uključujući vojnike, policajace... te oko 5.000 terorista, ubijeno je u operacijama protiv PKK diljem Turske i sjevernog Iraka, piše Daily Sabah, prenosi Patria.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.