13.8.2016. 16:59
0
Na 90. rođendan Fidel Castro se zahvalio Kubancima i kritikovao Obamu
Fidel Catsro, bivši kubanski predsjednik u dugom pismu se zahvalio Kubancima za njihovu podršku povodom njegovog 90. rođendan i još jednom iskoristio priliku da kritikuje američkog lidera Baracka Obamu, javlja Andolu Agency (AA).

Pismo je pročitano u subotu na državnim medijima, a u njemu Castro, između ostalog navodi:

“Šaljem moju najdublju zahvalnost za iskazano poštovanje, čestitke i pohvale koje sam dobio u posljednjih nekoliko dana, koje mi daju snagu da istom mjerom uzvraćam idejama koje ću slati stranačkim aktivistima i relevatnim organizacija.“

Castro svoju zahvalnost prati uspomenama iz djetinjstva i mladosti.

Na kraju se vraća kritikama na račun Obame, koji je kod Castra izazvao gnjev tokom svoje posjete Kubi u martu ove godine, kada je Kubance pozvao da gledaju prema budućnosti.

Castro je, također, uputio kritike Obami jer se tokom posjete Hiroshimi u maju nije javno izvinio Japancima zbog toga što su Sjedinjene Američke Države tokom Drugog svjetskog rata bacile dvije atomske bombe na njihovu zemlju.

Fidel Alejandro Catsro Ruiz rođen je 13. augusta 1926. godine u kubanskom selu Biran. Premijer Kube bio je od 1959. do 1976. godine, a predsjednik od 1976. do 2008. kada se povukao zbog bolesti, a naslijedio ga je njegov mlađi brat Raul Castro.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.