13.8.2016. 18:12
0
Medvedev: Odnosi sa Ukrajinom bi u potpunosti mogli biti prekinuti
Ruski premijer Dmitri Medvedev izjavio je kako bi se diplomatski odnosi njegove zemlje sa Ukrajinom mogli u potpunosti prekinuti, javlja Anadolu Agency (AA).

Medvedev se na konferenciji za novinare u Moskvi osvrnuo na odnose dvije zemlje. 

Istakao je kako će konačnu odluku o odnosima Rusije i Ukrajine donijeti predsjednik Vladimir Putin, te dodao:

"Moguće je da se odnosi Rusije i Ukrajine u potpunosti prekinu. Ako ne bude postojala opcija za promjenu ovakve situacije, predsjednik može donijeti takvu odluku. Konačnu odluku o vanjskoj politici zemlje donosi predsjednik", poručio je Medvedev. 

Tenzije između Rusije i Ukrajine povećane su posebno tokom proteklih dana nakon tvrdnji o "pripremanju terorističkog napada na Krimu". 


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.