13.8.2016. 19:18
0
"Kad vas upitaju šta ćete biti kad porastete, recite dobar čovjek"
Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez govorio je u Ankari na ceremoniji zatvaranja Ljetnog kampa Uprave za vjerske poslove održanog za djecu žrtve terorizma, javlja Anadolu Agency (AA).

Gormez je istakao kako su djeca organizirala lijep program u danima teškim za Tursku, te dodao kako će projekat Ljetni kamp biti nastavljen.

"Djecu sa istoka slat ćemo na zapad, a oni sa zapada ići će na istok. Vi ste naša djeca koja su došla iz Cizrea, Nusaybina, Silvana, Sirnaka, Yuksekove, Semdinlija, Idila. Kao što ste vi došli, tako ćemo i djecu iz Ankare poslati u Cizre. Prijatelje iz Burse poslat ćemo u Nusaybin, a djecu iz Istanbula u Silvan", rekao je Gormez.

On je govorio o pismima djece o onome što su vidjela tokom njihove posjete Ankari, Bursi, Konyi, Canakaleu. 

Gormez je podsjetio kako u islamu nema razlike među pripadnicima različtih etničkih pripadnosti i da su svi braća.

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Mehmet Gormez naglasviši kako je vrijeme obuke bilo u vrijeme pokušaja državnog udara rekao je kako su djeca poslala pismo u kojem traže da se šehidi poginuli u pokušaju puča ne zaborave, te da su tražila da se porodicama šehida kaže kako su i ona njihova djeca.

"Draga omladino, kad vas upitaju šta ćete biti kad porastete, recite im da ćete biti dobar čovjek. Ono što je bitno jeste biti dobar čovjek (insan)", poručio je Gormez.

Ljetni kamp je počeo 23. jula, a danas je održana ceremonija zatvaranja. U kampu je učestvovao 571 student, 274 djevojke i 297 momaka uzrasta od 12 do 16 godina. 

U kampu su djeca učila o vjeri, ali i prisustvovala različitim kulturnim manifestacijama. Pored toga imala su priliku da posjete historijska mjesta, budu dio radionica, takmiče se u sportskim aktivnostima, ali i pokažu svoje literalno znanje i talenat u debatama. 


(Anasolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.