21.8.2016. 22:59
0
Trump želi "pravedno i ljudski" protjerati 11 miliona ilegalnih imigranata
Donald Trump želi "pravedno i ljudski" riješiti problem 11 miliona ilegalnih imigranata u Sjedinjenim Državama koje planira protjerati uz pomoć posebnih snaga o kojima će "još odlučiti", rekla je nova voditeljica njegova izbornog štaba.

Ove izjave Kellyanne Conway upućuju, čini se, na ublažavanje stajališta republikanskog kandidata o tom pitanju koje je postalo glavni adut njegove kampanje, premda je Conway negirala bilo kakvu promjenu stajališta milijardera.

Trump je bio obećao da će osnovati posebne snage za izgon miliona ilegalnih useljenika - uglavnom Meksikanaca - koji žive na američkom tlu.

Demokrati ističu da bi se ta nemoguća misija završila razdvajanjem desetaka hiljada porodica koje nerijetko već godinama žive u SAD-u i pridonose dobrom funkcioniranju američke ekonomije.

U razgovoru za CNN u nedjelju Conway nije izričito potvrdila Trumpovu najavu da će protjerati tih 11 miliona ljudi koje optužuje da povećavaju nezaposlenost američkih građana.

Trump se, obrazložila je, "zauzima za primjenu zakona, da poštujemo Amerikance koji traže dobro plaćen posao, da budemo pravedni i pokažemo ljudskost prema onima s kojima živimo".

Bivši voditelj Trumpove kampanje Paul Manafort je ove sedmice nakon kadrovskih promjena dao ostavku. Nastojao je ublažiti ispade naglog Trumpa i prikazati ga kao prihvatljivog predsjedničkog kandidata.

Trump je u četvrtak izrazio žaljenje zbog uvredljivih riječi tokom kampanje, piše Hina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.