24.8.2016. 13:15
0
Erdogan: Počela turska vojna operacija protiv IS-a i kurdske milicije u Siriji
Turska vojna operacija u Siriji je pokrenuta protiv džihadističke grupe Islamska država (IS), ali i kurdske milicije s ciljem “okončanja” problema na turskoj granici, izjavio je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

"Jutros u 04.00 sati, naše snage su započele operaciju protiv terorističkih grupa Daech i PYD (Stranka kurdske demokratske unije)", izjavio je Erdogan u govoru u Ankari.

Turska vojska, podržana snagama  međunarodne vojne  koalicije, započela je prije zore operaciju “Bouclier de Euphrate” (Štit Eufrata), s borbenim avionima i svojim specijalnim snagama kako bi protjerali  IS iz Jarablusa, sirijskog grada u Aleppu na granici s Turskom.

Desetak turskih tenkova je ušlo na sirijski teritorij otvarajući vatru  u pravcu položaja koje drži IS u sirijskom mjestu Jarablus, izvijestio je jutros fotoreporter AFP-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.