30.8.2016. 12:40
0
Sva besmisao rata: U građanskom ratu u Jemenu ubijeno oko 10.000 ljudi
Broj ubijenih u jemenskom 18-mjesečnom građanskom ratu iznosi oko 10.000 ljudi, saopćio je u utorak humanitarni koordinator UN-a, što predstavlja povećanje s procijenjenih više od 6.000 žrtava koje su navodili zvaničnici i humanitarni radnici većim dijelom 2016.

Jamie McGoldrick izjavio je na konferenciji za novinare u jemenskoj prijestolnici Sana'ai da je nova brojka zasnovana na zvaničnoj informaciji koju su pružile medicinske ustanove u Jemenu.

Kazao je kako vjeruje da bi broj žrtava čak mogao biti veći jer u nekim regijama nema medicinskih ustanova a rodbina ukopava poginule članove porodice, prenosi Reuters.

(Fena)

JemenRat
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.