1.9.2016. 21:51
0
Policajac izboden u Francuskoj: Napadač na ispitivanju
Navodni napadač na jednog policajca izbodenog u vrat u utorak u komesarijetu u Tuluzu je na ispitivanju večeras zbog “pokušaja ubistva osobe koja obavlja javne dužnosti”, saznaje se iz tužilaštva.

Navodni 31-godišnji napadač stavljen je u privremeni pritvor, saznaje se iz istog izvora. Zbog psihičkih problema, on je priznao da je nožem ubo policajca, ali negira namjeru da je htio da ga ubije, navodi tužilaštvu.

Istraga je pokazala da je otišao kupiti nož “nekoliko sati ranije”.

On je objasnio “da je imao osjećaj da ga neko prati, da ga posmatraju policajci unutarnje sigurnosti i ubo je pomoćnika sigurnosti, želeći policajca Glavne direkcije unutarnje sigurnosti (DGSI), prema istom izvoru.

Psihijatrijska ekspetiza se mora hitno uraditi.

Žrtva, mladi agent sigurnosti, dobio je četiri dana poštede s posla. Malo nakon 14.00 sati u utorak, jedan čovjek je došao u komesarijat u Rempart St-Etiennu, u strogom središtu Tuluza da podnese tužbu zbog krađe mobilnog telefona. Vrativši se malo kasnije on je izbo agenta sigurnosti prije nego što je pokušao da ukrade njegovo službeno oružje i bude uhapšen. Napadač nije pripadao radikalnim organizacijama, ali je rekao “da mu je dosta Francuske”, rekao je tužilac iz Tuluza u srijedu. On je bio poznat pravosuđu u dvije procedure koje su napuštene zbog njegovog mentalnog stanja, nakon ekspertiza.

Didier Martinez, regionalni tajnik sindikata SGP-Policije, rekao je u saopćenju da je žrtva “bolje” i ocijenio da “ više nego ikada ovaj događaj zahtijeva maksimalni oprez", naveo je AFP.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.