2.9.2016. 18:30
0
Biden: Ne dajte Trumpu nuklearne šifre
Samo zamislite davanje pristupa nuklearnim šiframa tom tipu, kazao je potpredsjednik SAD-a na mitingu u Youngstownu.

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden izjavio je da se republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu ne može povjeriti kontrola nad američkim nuklearnim arsenalom, prenosi AP.
 
"Samo zamislite davanje pristupa nuklearnim šiframa tom tipu, tipu koji kaže da bi razmotrio opciju upotrebe nuklearnog oružja'', kazao je Biden pred oko 250 ljudi okupljenih na mitingu sindikata Ujedinjenih radnika autoindustrije u Youngstownu u saveznoj državi Ohio.
 
Miting je održan u okviru kampanje demokratske kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton.
 
AP podsjeća da je ovo drugi put u posljednjih nekoliko sedmica da Biden učestvuje u kampanji Clinton, zato što se sredinom augusta već pojavio na pozornici tokom njenog mitinga u Scrantonu u Pennsylvaniji.
 
U predizbornim anketama Clinton vodi ispred Trumpa, i to s pet postotnih bodova.
 
Za nju namjerava glasati 42 posto birača, a za Trumpa njih 37 posto, po ispitivanju kompanije Real Clear Politics.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.