3.9.2016. 22:02
0
Hiljade Britanaca širom zemlje protestovalo protiv Brexita, traže ostanak u EU
Hiljade demonstranata okupilo se danas u Londonu i u drugim britanskim gradovima, u znak protivljenja izlasku te zemlje iz Evropske unije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na "Maršu za Evropu" demonstranti su zahtijevali "pauzu" u procesu Brexita i nastavak bliske kulturne i ekonomske veze sa Evropom.

Protivnici Brexita traže da se vlada više konsultuje s javnim mnijenjem prije nego započne pregovore o izlasku iz 28-članog bloka, za koje se očekuje da će potrajati. 

Skupovi su održani u Londonu, Edinburghu, Birminghamu i drugim gradovima, a pridružilo im je nekoliko političara i poznatih ličnosti iz zabavnog i kulturnog života.

U Londonu, aktivisti su marširali kroz centar grada do zgrade Parlamenta, gdje je u ponedjeljak zakazana rasprava o tome da li će se održati drugi referendum o članstvu u EU. Vlada je, međutim, već odbacila drugi referendum.

Na sastanku Kabineta ove nedjelje, britanski zvaničnici su istakli značaj kontrolisanja migracija iz Evrope kao ključni dio očekivanih pregovora sa evropskim liderima.

Velika Britanija glasala je za napuštanje EU na referendumu krajem juna, ali se početak formalnog procesa izlaska ne očekuje do kraja godine.

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.