9.9.2016. 10:08
0
Spašeni svi turisti zarobljeni u žičari na Alpama
Više desetina turista spašeno je, uključujući i desetogodišnjaka, nakon što se kabina žičare zaglavila na visini od 3.600 metara na Mont Blancu na Alpama, javlja Anadolu Agency (AA).

Spasilačke ekipe su potvrdile da su turisti prebačeni u petak ujutro u francuski grad Chamonix i italijanski Courmayeur. 

Žičara je zaustavljena nakon što su se kablovi zapetljali na 3.600 metara nadmorske visine na Mont Blancu i tada je pokrenuta velika akcija spašavanja. 

Ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da je odmah spašeno 65 ljudi, a 45 je moralo ostati tamo preko noći, jer su uslovi za helikoptere koji su učestvovali u akciji spašavanja bili loši. 

Spasioci su turistima obezbijedili deke, hranu i vodu kako bi lakše podnijeli hladne planinske uslove tokom noći.
 
(Anadolu Agency)
AlpeZicara
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.