9.9.2016. 16:10
0
Istraga protiv FETO-a u Turskoj: U zgradi koledža pronađeno tajno sklonište
Policija u turskom gradu Erzurumu, u okviru istrage protiv terorističke organizacije FETO, u zgradi privatnog koledža Aziziye otkrila je sklonište na vrhu zgrade napravljeno spajanjem dva sprata, javlja Anadolu Agency (AA).

Tužilaštvo u Erzurumu, nakon 15. jula i pokušaja državnog udara u ovoj zemlji, pokrenulo je sveobuhvatnu istragu protiv pripadnika terorističke organizacije FETO, ali i onih koji pružaju podršku ovoj organizaciji.

Policijske ekipe za borbu protiv krijumčarenje i organizovanog kriminala, u mjestu Palandoken, nedaleko od Erzuruma, izvršili su pretres u privatnom koledžu Aziziye, koji se dovodi u vezu sa terorističkom organizacijom FETO.

Tom prilikom pronađeno je sklonište unutar zgrade, koje je formirano spajanjem petog i šestog sprata ove zgrade. Unutar skloništa je pronađen ovalni salon, sa posebnim ložama i prostorom za čekanje. Policija je otkrila da sklonište ima i specijalne brave.

Ustanovljeno je da su u ovom salonu organizovani sastanci pripadnika terorističke organizacije FETO, a na gornjem spratu skloništa pronađene su i sobe za spavanje, kuhinja, manje prostorije za sastanke i restoran.

Također, ustanovljeno je da su dva sprata mođesobno povezana iznutra. Policija je nakon pretresa i prikupljanje dokaznog materijala zapečatila sklonište.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.