10.9.2016. 22:58
0
U napadima u Bagdadu poginulo najmanje 12 osoba
Najmanje 12 ljudi je poginulo, a 27 je ranjeno u pet eksplozija u i oko Bagdada, rekli su policija i bolnički izvori.

Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost. 

Najgori napad dogodio se u naselju Arab al-Džabur, u južnom predgrađu Bagdada, kada je improvizovana naprava eksplodirala u blizini civilnih vozila, od čega su poginula četiri civila. 

Tri osobe su poginule, a devet je ranjeno od eksplozije bombe na lokalnoj pijaci u sjevernom predgrađu Tadži, u kome se nalazi velika vojna baza, navode izvori. 

Napadač samoubica u centralnom bagdadskom kvartu Alavi aktivirao je eksploziv pričvršćen oko pojasa i ubio dvije osobe, a ranio osam. 

Tri osobe su poginule, a 10 je ranjeno u dvije eksplozije bombe pokraj puta u naseljima Huseinija i Jusifija, sjeverno i južno od Bagdada. 

(SRNA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.