14.9.2016. 10:50
0
New York: Trumpova fondacija pod istragom zbog navoda o kršenju zakona
Državni tužilac u New Yorku Eric Schneiderman otvorio je istragu u vezi sa navodima o nelegalnim aktivnostima Fondacije Donalda Trumpa, republikanskog predsjedničkog kandidata na predstojećim izborima u SAD-u, prenosi Anadolu Agency (AA).

Schneiderman je za CNN kazao da je istraga o donacijama Trupovoj fondaciji i poštivanju zakona u tom postupku predmet istrage koja je nedavno pokrenuta.

Iz ureda koji vodi Trumpovu predizbornu kampanju optužili su tužioca Schneidermana da je tu istragu pokrenuo jer je simpatizer Demokratske partije.

Schneirerman jeste ranije priznao da podržava kandidaturu Hillary Clinton, ali u posljednjem obraćanju javnosti nije otkrio detalje istrage koju vodi o poslovanju Trumpove fondacije.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.