16.9.2016. 12:50
0
Snažan tajfun pogodio Kinu i Tajvan: Poginulo osam, nestalo više osoba
Snažni tajfun Meranti pogodio je područje jugoistočne Kine i Tajvana i donio obilne padavine, a u u proteklih 12 sati u olujnom nevremenu život je izgubilo najmanje osam, a nestalo više osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Kineska novinska agencija Xinhua javlja da je najmanje sedam osoba poginulo u provinciji Fujian, koja je najteže pogođena nevremenom, a nestalo devet osoba.

Tajvanska agencija CNA također javlja da je tu regiju pogodio tajfun praćen obilnim padavinama. U nevremenu je poginula jedna, a povrijeđene su 44 osobe.

Tajfun Merati u srijedu je prošao preko kanala Naschi, a jučer je stigao na kopno u blizini kineskog priobalnog grada Xiamen.

Civilna zaštita Tajvana javlja da je blizu milion ljudi ostalo bez napajanja strujom, a više od 720.000 stanovnika bez vode.

U protekla 24 sata iz ugroženih područja kineske provincije Fujian evakuirano je 331.000 stanovnika.

Prema posljednjim izvještajima sa terena, tajfun je devastirao 1.600 kuća. Uništio usjeve na površini od više od 22.200 hektara, što je ekonomska šteta od 249 miliona dolara.

Kineska provincija Fujian i u julu je bila pogođena jakim tajfunom praćenim tropskim kišama koje su odnijele namanje 83 ljudska života.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.