18.9.2016. 16:51
0
Na internetu se pojavio snimak eksplozije bombe u New Yorku
Najmanje 29 ljudi, čiju većinu čine maloljetnici, povrijeđeno je u eksploziji koja se noćas dogodila u kvartu Chelsea na njujoštkom Manhattanu, a policija je uklonila još jednju sumnjivu napravu pronađenu samo nekoliko blokova dalje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bill de Blasio, gradonačelnik New Yorka tvrdi da se radi o namjernom činu, ali da nema veze s terorizmom niti s bombom koja je nekoliko sati ranije eksplodirala u kanti za smeće u New Yerseyu. U toj eksploziji niko nije povređen, a nije nanijeta ni šteta okolnim objektima.

"Nemamo vjerodostojne i konkretne prijetnje protiv grada New Yorka od bilo koje terorističke organizacije u ovom trenutku", kazao je De Blasio na konferenciji za medije. 

Eksplozija se dogodila ispred zgrade u kojoj se nalazi udruga slijepih osoba, u 23. ulici, a naprava je pronađena u plastičnoj kesi.

Iz Vatrogasne službe su saopštili da je nekoliko osoba hospitalizirano, a da je jedna u teškom stanju. 

Eksplozija koja je potresla kvart Chelsea na Manhattanu natjerala je nadležne službe da u velikom broju zaposjednu jedan od najprometnijih dijelova. Prema policijskim izvorima, prvi nalazi istrage pokazuju da se eksplozija dogodila u kontejneru, međutim uzrok je još uvijek nepoznat.

Istrovremeno, istražitelji su na drugoj lokaciji pronašli nešto što liči na kuhinjski ekspres lonac žicama spojen za mobilni uređaj, koji je ostavljen na trotoaru, ali još nije potvrđeno da se radi o eksplozivnoj napravi.

"Predsjednik SAD Barack Obama, koji je za vrijeme eksplozije bio na večeri s kongresmenima u Washingtonu, upoznat je s događajem u New Yorku, Obama će biti naknadno obavještavan čim dodatne informacije budu dostupne", rečeno je iz Obamine administracije.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.