19.9.2016. 14:24
0
Identifikovan osumnjičeni bombaš iz New Yorka
Vlasti u New Yorku tragaju za 28-godišnjim Ahmadom Khanom Rahamijem, osumnjičen za povezanost s bombaškim napadom u kvartu Chelsea, na Manhattanu, u kojem je povrijeđeno 29 ljudi, saopštio je Policijski odjel New Yorka.

Njujorška policija je u ponedjeljak objavila na društvenoj mreži Twitter da vlasti tragaju za Rahamijem, naturalizovanim američkim državljanom, porijeklom iz Afganistana.

Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio izjavio je da je napadač vjerovatno naoružan i opasan. 

De Blasio je eksploziju u tom gradu okarakterisao kao "planirani zločin", te izjavio da nije ustanovljena povezanost s međunarodnim terorizmom.

U bombaškom napadu na Manhattanu povrijeđeno je 29 ljudi. Nedaleko od toga je pronađeno još jedno eksplozivno sredstvo koje nije detoniralo.

Zvaničnici istražuju jesu li te dvije bombe povezane s napravom koja je eksplodirala tokom humanitarne trke u Seaside Parku u New Jerseyju istog dana.

Također, u blizini željezničke stanice u Elizabethu u New Jerseyu u nedjelju navečer je pronađeno pet eksplozivnih naprava. Gradonačelnik tog grada Christian Bollwage rekao je da je jedna od pet naprava pronađenih u ruksaku u blizini željezničke stanice u New Jerseyju eksplodirala dok ju je robot Jedinice za eksplozive pokušavao razmontirati.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.