19.9.2016. 19:33
0
Uhapšen bombaš iz Njujorka, nekoliko policajaca ranjeno
Američka policija uhapsila je Ahmada Kana Rahamia, bobmaša iz Njujorka.

Rahami je uhapšen tokom policijske akcije u Lindenu u Nju Džersiju. U pucnjavi do koje je došlo za vrijeme hapšenja osumnjičenika ranjeno je više policajaca. Do hapšenja je došlo nakon što je policija poslala upozorenje milionima Amerikanaca na području gdje je Rahami opažen

Podsjetimo, američka policija je danas saopćila da je isti muškarac, američki državljanin rođen u Afganistanu, osumnjičen i za eksploziju u Njujorku i za podmetanje eksplozivnih naprava u Nju Džerziju tokom vikenda.

Državna policija u Nju Džerziju je saopštila da je dvadesetosmogodišnji Ahmad Kan Rahami iz Elizabeta u Nju Džerziju tražen kako bi ga ispitali u vezi podmetanja bombe na trasi dobrotvorne trke američkih marinaca u Sisajd parku, eksplozije u kvartu Čelsi na Menhetnu u kojoj je povrijeđeno 29 ljudi, ali i u vezi otkrivanja bombe na stanici u Elizabetu koja je jutros deaktivirana, prenosi AFP.

Federalna policija je objavila fotografije Rahamija uz saopštenje da je riječ o osobi iz Elizabeta koja se smatra "naoružanom i opasnom".

Prema dosada prikupljenim podacima čini se da su sva tri incidenta povezana, navodi francuska agencija.

(Merima Druškić)

Bombas
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.