22.9.2016. 11:15
0
Turska: Uhvaćeno 166 migranata prilikom pokušaja ilegalnog prelaska u Grčku
Ekipe turske obalske straže u mjestu Cesme, na zapadu Turske, uhvatile su 166 migranta koji su ilegalnim putem pokušali otići u Grčku, javlja Anadolu Agency (AA).

Migranti, njih 128 smješteni u dva gumena čamca primjećeni su u morskom prostoru Dalyana otkriveni su tokom jutarnje redovne patrole ekipa obalske straže.

U blizini Dalyana primjećen je gumeni čamac na kojem se nalazilo 38 migranata koje je ekipa obalske straže izvukla na kopno.

Uhvaćeni migranti koji su ilegalnim putem pokušali otići na grčki otok Chios, porijeklom su iz Sirije, Afganistana, Iraka i Kameruna, a biće predani Uredu za migracije u Izmiru.

Zbog povećanja ilegalnih migracija u proteklom periodu, pojačane su patrole Egejskim morem.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.