24.9.2016. 15:59
0
Turska: U pojedinim dijelovima pao snijeg, a na jugozapadu zemlje još traje ljeto i kupanje
Od sinoć je planina Ovit u turskom Rizeu na obali Crnog mora prekrivena bijelim prekrivačem, javlja Anadolu Agency (AA).

Visina snijega dostigla je 20 centimetara. Na crnomorskoj obali dolaskom jeseni kao i u većem dijelu svijeta dolazi do opadanja temperature, a na višim područjima pada snijeg. 

Planinsko područje Rizea prekriveno je snijegom što je usrećilo mnoge žitelje, ali i arapske turiste koji se nalaze na tom području. 

Mnogi su se grudvali, ali i fotografisali. 

"Snijeg je stigao. Prekrasno. Dok ljeto i dalje traje u nekim područjima u Turskoj, mi uživamo u zimskim čarima", kazao je Yakup Arslan koji je došao na piknik na ovo područje. 

Burhan Yildiz je ispričao da je dan ranije bio na moru i plivao, a danas uživa u snijegu. 

Snijeg je pao i u Erzurumu, na sjeveroistoku Turske. Dok neki turski građani uživaju u snijegu na jugozapadu Turske sezona kupanja još nije završena. Dakle, u pojedinim dijelovima ljeto još uvijek traje, a u neka područja stigla je zima.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.