30.9.2016. 9:30
0
Predsjednik Filipina uputio prijetnje korisnicima droge
FOTO: Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte
Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte izjavio je danas da bi bio "sretan da ubije" tri miliona zavisnika, uporedivši svoju borbu protiv narkotika s ubistvom miliona Jevreja u nacističkoj Njemačkoj pod vođstvom Adolfa Hitlera.

Najnoviju prijetnju trgovcima i korisnicima droge Duterte je uputio rano jutros, po povratku iz posjete Vijetnamu, gdje je s vijetnamskim liderima razgovarao o borbi protiv narkotika.

"Hitler je masakrirao tri miliona Jevreja. Ima tri miliona zavisnika od droge. Bio bih sretan da ih pobijem", rekao je Duterte.

Filipinska vlada procjenjuje da u zemlji ima tri miliona zavisnika. Prema procjeni historičara, nacisti su prije i tokom Drugog svjetskog rata ubili šest miliona Jevreja, navodi AP.

Dok su Hitlerove žrtve bile nevini ljudi, Duterte je rekao da su njegove mete "svi kriminalci" i da bi njihovo uklanjanje riješilo problem droge u njegovoj zemlji.

Duterte je ranije govorio da njegove javne prijetnje smrću imaju za cilj da uplaše osumnjičene za trgovinu narkotika kako bi prestali da prodaju drogu i da obeshrabri potencijalne korisnike, prenosi N1.

U predizbornoj kampanji i tokom tri mjeseca koliko je predsjednik Filipina, Duterte je prijetio da će udaviti osumnjičene za prodaju narkotika kako bi nahranio ribu u zalivu Manila, kao i da će objesiti krijumčare, jer ne žali da na njih troši struju, dok im se glava ne odvoji od tijela.


(Anesa Agović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.