3.10.2016. 19:37
0
Francuska pozvala Rusiju da omogući dopremanje humanitarne pomoći u Halep
Francuska je danas uputila apel Rusiji da otkloni prepreke za dopremanje humanitarne pomoći u sirijski grad Halep, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo vanjskih poslova Francuske pisanim saopćenjem izrazilo je potpunu podršku inicijativi koju su za dopremanje humanitarne pomoći u Halep pokrenuli visoka komesarka Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini i komesar EU-a za humanitarna pitanja i krizne situacije Christos Stylianides.

U saopćenju se navodi da su civili Halepa na meti svirepih napada snaga sirijskih režima i njegovih saveznika na čelu s Rusijom.

"Mnogo je prepreka za dostavljanje humanitarne pomoći u Halep. Pozivamo Rusiju da poduzme potrebne mjere kako bi se te prepreke hitno otklonile. Potrebno je na isti način omogućiti i evakuaciju ranjenika iz tog sirijskog grada", navodi se u saopćenju.

Iz francuskog Ministarstva dalje navode da je hitna pomoć u hrani, pitkoj vodi i lijekovima potrebna za 130.000 stanovnika Halepa u kojem su mete napada sirijskog režima i bolnice i humanitarne organizacije.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.