4.10.2016. 19:42
0
Glasnogovornik predsjednika Republike Turske: Neshvatljivo je da američka administracija Gulenu dozvoljava da bez problema vodi FETO
Glasnogovornik predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin je u emisiji na turskom tv. kanalu Haber Turk u utorak izjavio da Turska podržava ideju da se Rakka u Siriji očisti od terorista ISIS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

"Želimo da to uradimo zajedno s međunarodnom koalicijom. Nemamo ništa protiv toga. Ali, prema do sada viđenom, Amerikanci opet djeluju na način da to urade s YPG-om, i u tom smjeru pripremaju operaciju. Mi smo jasno dali do znanja: 'Ako je tamo YPG onda mi tu ne učestvujemo'", rekao je Kalin.

Naglasio je također kako Turska nema namjeru zauzeti ni Mosul, a niti Rakku.

"Nemamo pretrenzije na Mosul, Rakku niti bilo kojim sirijskim teritorijem. Naš jedini problem je da to područje očistimo od ISIS-a i drugih terorističkih organizacija, uključujući i YPG", kazao je Kalin.

Dotakao se i pitanja normalizacije odnosa s Izraelom, naglasivši da će u tom kontekstu i dalje biti nastavljena dostava humanitarne pomoći Gazi.

Na kraju je istakao i kako je nedvojbeno da lider terorističke organizacije FETO Fetullah Gulen treba iz SAD-a biti izručen Turskoj.

"Prema našem mišljenju, u okviru sporazuma o ekstradiciji, ali i na osnovu onoga što se desilo tokom pokušaja državnog udara, izručenje Fetullaha Gulena Turskoj je nedvojbeno pitanje. Osim toga, neshvatljivo je da američka administracija ovom čovjeku dozvoljava, kao da se ništa nije ni desilo, da bez ikakvih problema vodi ovo zločinačko gnijezdo", rekao je Kalin.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.