9.10.2016. 22:50
0
Turska: Protestna šetnja kao reakcija na teroristički napad u Hakkariju
Građani Erzuruma, grada na istoku Turske, održali su protestnu šetnju kako bi osudili teroristički napad izveden u nedjelju ujutru u Semdinliju, provincija Hakkari, na jugoistoku zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Mnogobrojni građani okupili su se na gradskom trgu Havuzbasi i sa zastavama u rukama uzvikivali slogane osude terorizma.

Oni su skup poeli minutom šutnje za poginule, nakon čega je intonirana turska himna.

Predsjednik Partije nacionalnog pokreta (MHP) u Erzurumu Naim Karatas kazao je kako MHP osuđuje ovaj napad te da su s žaljenjem dočekali vijest o pogibiji turskih vojnika i civila.

Karatas koji je podsjetio da gotovo svakog dana dolaze vijesti o poginulima u napadima, govorio je i o jedinstvu turskog naroda koje se moglo vidjeti 15. jula, dana kada su vojna lica odana terorističkoj organizaciji FETO pokušala izvesti državni udar.

“U borbi protiv terorizma nema separacije. I PKK i FETO su terorističke organizacije. Ali, nažalost, vidimo da se borba protiv PKK ne vrednuje isto kao borba protiv drugih terorističkih organizacija”, istakao je Karatas koji je dodao kako podržava borbu države protiv terorizma.

Podsjećamo, u samoubilačkom napadu terorističke organizacije PKK izvedenom jutros na žandarmerijsku stanicu u Semdinliju, poginulo je deset vojnika i osam civila, a ranjeno je 27 osoba.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.