12.10.2016. 21:40
0
SAD: Učenik poginuo, instruktor povrijeđen u padu dvosjeda za obuku pilota
Manji avion tima Cessna srušio se sinoć u američkoj saveznoj državi Connecticut, a u nesreći je poginula jedna osoba, dok je instruktor letenja teže povrijeđen, javlja Anadolu Agency (AA).

Nesreća se dogodila kasno sinoć u neposrednoj blizini tvornice za proizvodnju motora za vojne avione u regiji Eastford, a letjelica je prije pada udarila u dalekovodni stub.

Povrijeđeni instruktor danas je u bolnici izjavio da je nesreća bila plod planiranog čina, njemu nepoznatih napadača.

Ured za sigurnost transporta u SAD-u izvijestio je o ovom slučaju i Federalni istražni biro (FBI).

Televizija CBS javlja da je u nesreći poginuo Faras M. Freitekh porijeklom iz Jordana koji je u SAD došao 2012. godine kako bi prošao obuku za pilota.

Lokalna policija je saopćila da je u nesreći pao avion za obuku koji je imao dva seta komandi, ali da nije poznato ko je od unesrećenih pilotirao u momentu pada.

Policija je zatražila da istragu o nesreći provede FBI, jer se slučaj dogodio u neposrednoj blizini tvornice Pratt & Whitney koja proizvodi motore za vojne avione.

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.