13.10.2016. 11:10
0
Trump negirao tvrdnje da je seksualno uznemiravao dvije žene
Kontroverzni biznismen i kandidat Republikanske stranke za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump negirao je optužbe dvije žene, koje su tvrdile da ih je seksualno uznemiravao.

Prošlog petka se najprije pojavio se snimak na kojem Trump "nepristojno" govori o ženama, a nakon toga i optužba za seksualno uznemiravanje.

Kako piše "New York Times", 74-godišnjia Jessica Leeds i 22-godišnja Rachel Crooks iznijele su tvrdnje da ih je predsjednički kandidat seksualno uznemiravao. 

Leeds je kazala kako je do toga došlo u avionu, tokom leta za New York, dok Crooks tvrdi da je bila izložena seksualnom uznemiravanju od strane Trumpa u periodu dok je radila na recepciji Trump Towera u New Yorku.

Obje su poručile kako nisu podnosile bilo kakvu krivičnu prijavu. 

Nakon što je ova vijest objavljena, Trump je negirao tvrdnje te izjavio kako se "ništa od navedenog nije dogodilo". Za Leeds i Crooks upotrijebio je termin "odvratne osobe".

Nakon što se pojavio video sa pogrdnim riječima na račun žena, zbog velikog pritiska unutar stranke Trump je uputio i izvinjenje. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.