17.10.2016. 20:43
0
Policija uhapsila muškarca zbog niza lažnih dojava o postavljenim bombama
Danska policija privela je danas muškarca osumnjičenog za niz lažnih dojava o bombi zbog čega su evakuisana dva provincijska aerodroma i dva tržna centra.

Osumnjičeni je priveden u mjestu Slagelse, oko 100 kilometara zapadno od danske prijestonice Kopenhagena. 

"Muškarac je osumnjičen za slanje prijetnji danskim aerodromima, tržnim centrima i bolnicama", saopštila je policije, ne navodeći način na koji su prijetnje upućene. Policija nije navela ime osumnjičenog, niti njegove motive. 

Domaći aerodromi u mjestima Roskilde i Arhus, kao i tržni centar u Roskildeu, oko 35 kilometara od prijestonice, ponovo su otvoreni nakon što je policija uz pomoć pasa tragača pretražila ove lokacije. 

Drugi tržni centar u mjestu Slagelse i dalje se provjerava. Prijetnje su upućene i na druge lokacije, uključujući aerodrom u Kopenhagenu, ali je policija od samog početka smatrala da se radi o lažnoj dojavi, javila je danska televizijska stanica TV2. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.