18.10.2016. 22:03
0
Sukob unutar narko kartela u Meksiku: Sedam osoba pronađeno s odsječenim rukama
Meksička policija danas je pronašla jedno beživotno tijelo i šest teško povrijeđenih osoba kojima su ruke bile odsječene u zapadnoj saveznoj meksičkoj državi Jalisco, javlja Anadolu Agency (AA).

Državni tužilac Eduardo Almaguer saopćio je kako su unakažena tijela jedne smrtno stradale i šest teško povrijeđenih osoba pronađena u neposrednoj blizini salona u kojem se priređivala neka zabava u gradu Tlaquepaque.

Almaduer je kazao da su stradali prebačeni u bolnicu, a da je pokrenuta istraga o slučaju.

Dosad su uhapšene dvije osobe koje se dovode u vezu sa svirepim mučenjem i odsjecanjem ekstemiteta stradaloj grupi.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, radi se o sedam osoba koje su stradale tokom nesuglasica unutar jednog narko kartela, a svirepo su kažnjeni zbog neplaćanja dugova za prodatu drogu.

Krijumčarenje droge i narko karteli jedan su od najvećih sigurnosnih problema u Meksiku. U sukobima unutar tih kriminalnih grupa ili njihovim međusobnim sukobima u protekla dva mjeseca na svirep način ubijeno je najmanje 12 osoba.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.