20.10.2016. 9:48
0
Žestoke rasprave i optuživanja obilježile i posljednju debatu Clinton i Trumpa
Treću i posljednju debatu kandidata za američkog predsjednika Hillary Clinton i Donalda Trumpa, kao i ranije, obilježile su žestoke rasprave i međusobna optuživanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Republikanac i kandidatkinja Demokrata održali su debatu su u srijedu po lokalnom vremenu u Las Vegasu uoči izbora 8. novembra.

Kao i na prethodnoj debati kada su se žestoko sukobili oko brojnih pitanja, i ovog puta izostalo je tradicionalno rukovanje.

Trump je sinoć ponovo izjavio kako vjeruje da će izbori za predsjednika SDA-a biti "namješteni" te da su usmjereni "protiv njega".

Tri sedmice prije izbora, dvoje kandidata dotaklo se teme vanjske politike te sukoba na Bliskom Istoku, odnosno rata u Siriji.

Clinton je kritikovala Trumpove pozitivne komentare o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ističući kako ruski lider podržava Trumpa jer bi radije da na mjestu američkog predsjednika bude "marioneta".

"Ti si marioneta", uzvratio je Trump dodajući da Hillary "ne voli Putina jer je ruski predsjednik nadmudrio na svakom koraku".

Spomenuo je i sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada ističući da je on "mnogo teži i mnogo pametniji nego što to Clinton i američki predsjednik Barack Obama misle".

"Čak i ukoliko svrgnu Assada, mogu završiti sa nekim jednako lošim poput njega. On je možda loš, ali može se završiti i sa nekim puno gorim od njega", rekao je Trump.

Kandidati su još jednom iznijeli suprotstavljene stavove i u segmentima unutrašnje politike, te pitanju prava na abortus i prava na nošenje oružja, na pitanja migranata i ideje Trumpa da izgradi zid na granici sa Meksikom.

Kada je riječ o anketama koje će dati procjene o tome ko od dvoje kandidata ima veću podršku građana, kontroverzni Trump nije potvrdio da će takve rezultate i prihvatiti.

"Neću vam to još reći, držat ću vas u neizvjenosti", rekao je Trump čiji je komentar njegova protukandidatkinja nazvala "zastrašujućim".

Aktuelne debate u Americi pokazuju da je većina stanovništva naklonjena Clinton, te da Trump ima tri sedmice do izbora da poveća svoju podršku u Ohiju, Nevadi i Sjevernoj Karolini. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.