25.10.2016. 14:00
0
Policijski pretresi u Njemačkoj, osumnjičeni sakupljali novac za ISIL
Policija diljem Njemačke provodi pretrese uperene protiv stranaca čečenskog porijekla zbog sumnje u logističko podupiranje tzv. Islamske države i planiranje odlazaka u Siriju u svrhu borbe u redovima ove terorističke organizacije.

"Akcija se provodi u ukupno pet saveznih pokrajina, a glavni osumnjičeni je jedan 28-ogodišnji ruski državljanin čečenske nacionalne pripadnosti, za kojeg se sumnja da se spremao otputovati u Siriju kako bi se priključio pripadnicima tzv. Islamske države. U sklopu istrage pojavila se sumnja u još deset muškaraca i tri žene, također čečenske nacionalnosti, u to da su sakupljali novac za IS", stoji u saopćenju Pokrajinskog ureda za borbu protiv kriminala savezne pokrajine Tirinške, koja predvodi današnju akciju, prenosi Hina.
 
Osumnjičeni su u Njemačkoj zatražili politički azil te uglavnom žive u smještajima za azilante.
 
Mediji javljaju kako je tokom racije jedna osoba uhapšena, a iz jednog stana u Tirinškoj iznesena je i veća količina "svijetlog praha", ali nije jasno radi li se o eksplozivu.
 
Njemačke vlasti još uvijek obrađuju slučaj jednog 22-ogodišnjeg Sirijca koji se nakon hapšenja 10. oktobra objesio u istražnom zatvoru. Njega se sumnjičilo da je pripremao samoubilački napad eksplozivom na jednu od berlinskih zračnih luka.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.